Ons engagement

Duurzaamheid en aandacht voor het milieu

Duurzame ontwikkeling is een van de topprioriteiten van IMMOBEL. Duurzaamheid staat dan ook centraal in alle projecten, of het nu gaat om vastgoedontwikkeling of stadsvisie. Dat engagement wordt weerspiegeld in concrete projecten die deel uitmaken van een proactief beleid met oog op de toekomst. 

Zo kiest IMMOBEL ten eerste een strategische en centrale ligging voor zijn projecten. Op die manier moedigt het ‘zachte mobiliteit’ (verplaatsingen te voet en met de fiets e.d.) aan alsook het gebruik van multimodale knooppunten. Ten tweede creëert het bedrijf innovatieve woonconcepten, met een gezonde mix van een stedelijk en communautair publiek van alle leeftijden. De vernieuwende projecten verzoenen een groene omgeving met veelzijdige voorzieningen zoals coworking, crèches, rusthuizen en hotels. 

Tot slot heeft het bedrijf een uitgesproken voorkeur voor gebouwen met uitstekende energieprestaties, groene daken, doorgedreven akoestische en thermische isolatie, zonnepanelen en andere vooruitstrevende technologieën…

Aandacht voor de minderbedeelden 

Het sociaal engagement van IMMOBEL reikt bovendien verder: tijdens de winter bood het bedrijf onderdak voor vluchtelingen in het Royal Louise-gebouw in de Koninklijke Prinsstraat in Brussel. Dat initiatief is maar één voorbeeld. IMMOBEL voorziet graag opvang voor kansarmen in de gebouwen die ze realiseert zolang de werken nog bezig zijn. 

Sociale betrokkenheid

IMMOBEL is een pionier op het vlak van integratie. Met zijn projecten bevordert het bedrijf de sociale en stedelijke integratie. Het ondersteunt lokale initiatieven die de bewoners de kans geven om voorzieningen en diensten te gebruiken die de sociale cohesie bevorderen. Want iedereen kan zich ontwikkelen door zelf toegevoegde waarde te creëren. En net dat is wat IMMOBEL stimuleert met haar aanpak.

“Onze projecten moeten een verschil maken, niet alleen op het vlak van architectuur maar ook voor de maatschappij.” 
— Alexander HODAC, Gedelegeerd Bestuurder

Hart voor kunst

Voor IMMOBEL gaat maatschappelijke verantwoordelijkheid verder dan duurzaamheid en zorg voor het milieu. Het bedrijf draagt ook bij aan kunst en cultuur door een wijk nieuw leven in te blazen of door mee te bouwen aan de stad van morgen. In afwachting van een vergunning geeft IMMOBEL de kans aan kunstenaars en artistieke organisaties om ruimtes te gebruiken voor pop-upexpo’s en -installaties.

Zo maakte kunstenaar Denis Meyers in 2016 een indrukwekkend streetart-kunstwerk van 25.000 m2 in het oude Solvay-gebouw in Brussel, vlak voordat het gedeeltelijk werd afgebroken. Het was een project zonder weerga in Europa.
De buurt herleefde dankzij de spectaculaire expo, die bovendien bijdroeg aan de internationale uitstraling van Brussel.
Voor meer informatie: www.remember-souvenir.me.