Onze hoogtepunten

 • 01

  Verkoop van het project Okraglak in Poznan, Polen

  Januari 2016

  Dit project met verhuuroppervlakte van 8.000 m² in het centrum van Poznan werd verkocht voor 17 MEUR aan een gerenommeerde Londense investeerder. IMMOBEL heeft het project in portefeuille sinds 2011.

 • 02

  Universalis Park: een nieuwe vooraanstaande partner

  Maart 2016

  IMMOBEL ontwikkelt dit project van 8,5ha in de gemeente Elsene verder samen met de groep Thomas & Piron na de overdracht van 50% van de aandelen door nv Alcor. De site bestaat uit woningen, een crèche, kantoor- en winkelruimtes en een rusthuis in een bosrijke omgeving.

 • 03

  Volledige overdracht van aandelen in nv Westside, Luxemburg

  April 2016

  Het complex Westside Village (11.600 m²) in Capellen Business Center werd voor 34,5 MEUR verkocht aan een onderneming onder controle van het fonds UFG European Commercial Real Estate Fund nv. Het project maakte deel uit van de vastgoedportefeuille van IMMOBEL sinds 2010. De verkoop levert geen winst op maar zorgt voor extra cash om in andere projecten te investeren.

 • 04

  FUSIE VAN IMMOBEL MET ALLFIN

  Juni 2016

  Op 29 juni 2016 vindt de fusie door overname van ALLFIN door IMMOBEL plaats. De fusie wordt quasi unaniem goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering. IMMOBEL is nu de grootste beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar in België. De fusie zorgt voor een beurskapitalisatie van meer dan 550 MEUR en activa van meer dan 920 MEUR.

 • 05

  IMMOBEL LUXEMBURG vergroot haar vastgoedportefeuille met project Polvermillen

  Juli 2016

  De Luxemburgse afdeling van IMMOBEL neemt nv Tractim over en wordt eigenaar van dit project van meer dan 2,6ha in het hart van de hoofdstad. Het project ligt op een oude industriële site en vormt een volledig nieuwe wijk tussen stad en natuur met een uitgebalanceerde mix van woonprojecten en kantoorruimte (210 woningen, 1.600 m² kantooroppervlakte).

 • 06

  Twee vliegen in één klap: Möbius en De Brouckère hertekenen de Brusselse skyline

  September 2016

  De verkoop van één van de twee Möbius-torens aan verzekeraar Allianz voor meer dan 85 MEUR betekent een keerpunt in de ontwikkeling van de Brusselse Noordwijk in 2017. De ingebruikname van de kantooroppervlakte van 26.600 m² is voorzien voor eind 2019. Na de verhuis van Allianz wordt haar huidige zetel aan het de Brouckèreplein door IMMOBEL en BPI herontwikkeld.

 • 07

  Bella Vita: geslaagde inwijding voor een complex dat generaties bij elkaar brengt

  September 2016

  Dit project werd ontwikkeld in samenwerking met JCX en genoot de volledige steun van het Schepencollege van Waterloo. Centraal staat een gebruiksvriendelijke en moduleerbare woonplek voor haar gebruikers: daarvoor zorgen de 182 appartementen, 87 woningen, crèche, zorgcentrum, zwembad, meer dan 250 parkeerplaatsen en een aantal aanvullende voorzieningen. Bij de inwijding waren zo goed als alle eenheden opgeleverd en verkocht.

 • 08

  Infinity Working biedt onderdak aan een prestigieuze huurder in Luxemburg

  September 2016

  Het advocatenkantoor Allen & Overy tekende een principeakkoord voor de huur van de volledige 6.800 m² kantooroppervlakte in Kirchberg (Portes de l’Europe, Luxemburg) om er haar zetel te vestigen vanaf 2020. Die biedt plaats aan meer dan 150 medewerkers.

 • 09

  Presentatie van een vernieuwend en duurzaam project in Nijvel

  November 2016

  Een prachtig project van 3 hectare dat de heropwaardering betekent van de oude industriële site l’Îlot Saint-Roch vlakbij de Sint-Gertrudiskerk. Centraal staat de intentie om er een eco-vriendelijk project van te maken met grote betrokkenheid van inwoners en gemeentelijke overheid.

 • 10

  Groei van onze verkavelingsactiviteiten in Vlaanderen

  December 2016

  De overname van 40ha bouwgrond van bouwgroep Bostoen voor 20 MEUR illustreert de uitbreidingsstrategie naar Oost- en West-Vlaanderen.

 • 11

  Verhuur en verkoop van project “Belair” (RAC 2)

  December 2016

  IMMOBEL en BREEVAST verkopen de projectvennootschap RAC 2 met project “Belair” aan Real I.S. SMART met waardering van activa van 59 MEUR. Dit kantoorgebouw met 9.500 m² bruikbare oppervlakte wordt vanaf 2018 gehuurd door de dienst “Veiligheid” van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor een termijn van 18 jaar.

 • 12

  Oplevering en overdracht van projectvennootschap Black Pearl

  December 2016

  Dit gebouw met kantooroppervlakte van 11.000 m² werd voor 15 jaar ter beschikking gesteld van de Europese Unie. In die periode werd de projectvennootschap van dit gebouw, ‘The Green Corner’, tevens dochteronderneming van IMMOBEL, verkocht aan REAL I.S. met een waardering van activa van 56 MEUR.

 • 13

  Afwerking en oplevering van Gateway (Brussels Airport)

  December 2016

  Consultant Deloitte neemt dit kantoorgebouw van 35.000 m² in gebruik om er zijn Belgisch hoofdkwartier te vestigen. IMMOBEL ontwikkelde dit gebouw samen met CODIC. Tegelijk werd de verkoop van Gateway aan Befimmo voor bijna 150 MEUR afgerond.